Amerikas latviešu uzņēmējs un profesors Andris Zoltners ir noziedojis 120 000,- ASV dolāru, lai atbalstītu matemātikas nozares attīstību Latvijas Universitātē, iedibinot “Alfreds M. Zoltners Scholars” programmu. Alfrēds bija Andra tēvs un viņa piemiņu nesīs jaunā stipendiātu programma, kuras mērķis ir atbalstīt izcilus matemātiķus, lai tie varētu veidot augstākā līmeņa pētniecisko darbu Latvijas Universitātē.  

Raksturojot savu stipendiju prof. Andris Zoltners saka: “Es esmu ieinteresēts atbalstīt, tāpēc ka mani vecāki mīlēja Latviju, un es esmu ieinteresēts palīdzēt jauniem profesoriem attīstīties. Latvija nevar augt bez izglītības.” 

2023./2024. akad. gadā stipendiju iegūst Maksims Marinaki, viņš par stipendijas iegūšanu ir ļoti pateicīgs: "Izlēmu pieteikties Alfrēda M. Zoltnera stipendijai, jo tas ir labs finansiāls atbalsts, kas ļaus man tālāk attīstīties kā pētniekam arī pēc doktora grāda iegūšanas. Stipendija dod lielisku iespēju jauniem zinātņu doktoriem palikt strādāt zinātnē un tālāk attīstīties dažādos virzienos".


Latvijas Universitātes fonds jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem investēt Latvijas nākotnē, atbalstot gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus, pētniekus un viņu vadītos projektus un pētījumus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošināt universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Mikrosensoru sistēma pētījumiem alternatīvās enerģijas jomā
08.04.2024.

Mikrosensoru sistēma pētījumiem alternatīvās enerģijas jomā

Noskaidrots Vitauta Tamuža balvas ieguvējs
11.03.2024.

Noskaidrots Vitauta Tamuža balvas ieguvējs

Noskaidroti uzvarētāji iekārtu finansiālajam atbalstam
22.02.2024.

Noskaidroti uzvarētāji iekārtu finansiālajam atbalstam

Ilze Blāķe: “Orgāni uz čipa”
05.02.2024.

Ilze Blāķe: “Orgāni uz čipa”