Latvijas Universitātes (LU) Seniori ir lieli universitātes atbalstītāji. Viņi atbalsta gan dažādus projektus, gan arī paši dodas uz dažādiem kultūras pasākumiem, lai smeltu kultūras devu un jaunu iedvesmu. LU Senioru pulkā ir divi patstāvīgie ziedotāji, kas atbalsta LU – Ojārs Judrups un Pāvels Fricbergs. LU projektiem kopā ir ziedojuši vairāk kā 50 LU Seniori. Ziedojumus administrē LU fonds.  

Ojārs Judrups LU projektus atbalsta jau kopš 2009. gada, ziedojot dažādas naudas summas. Ojārs ir ziedojis gan, lai atbalstītu studentus ar stipendiju “Ceļamaize”, gan arī LU korim “Juventus”. LU Seniors saka: “LU man ir mīļa un studenti ir jāatbalsta. Kam lai vēl ziedotu, ja ne savai universitātei”.  

Savukārt, Pāvels Fricbergs ir LU atbalstītājs kopš 2011. gada. Arī Pāvels ir atbalstījis studentus, ziedojot stipendijai “Ceļamaize” un arī Galenieku ģimenes stipendijai, LU Botāniskā dārza (BD) Absolventu takai un LU BD labiekārtošanas darbiem. "Es jūtos piederīgs LU saimei un vēlos atbalstīt LU fonda iniciatīvas, it īpaši pirmā kursa studentus, viņiem uzsākot studiju gaitas," ar pārdomām dalās Pāvels. 

Paldies visiem, kas ziedo un atbalsta LU projektus! Dažādus projektus aicinām atbalstīt šeit.


Par Latvijas Universitātes fondu  

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.  

Dalīties

Saistītais saturs

LU Seniori dodas uz teātra izrādēm
18.02.2022.

LU Seniori dodas uz teātra izrādēm

LU Senioru ekskursija “Skanošā Kurzeme”
04.08.2021.

LU Senioru ekskursija “Skanošā Kurzeme”

Ziemas gaismas dārzs iepriecina LU seniorus
20.01.2021.

Ziemas gaismas dārzs iepriecina LU seniorus

LU Senioru klubs – vērtīgs pienesums visām paaudzēm
17.02.2020.

LU Senioru klubs – vērtīgs pienesums visām paaudzēm