SIA “Mikrotīkls” (1996) ir Latvijas uzņēmums, kas ražo un izstrādā datortīklu pārvaldes rīkus, tai skaitā programmatūru un maršrutētājus. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē, un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji. 2022./2023. akad. gadā uzņēmums uzsāks atbalstīt 3 jaunus stipendiātus.

Uzņēmums ir MikroTik RouterOS programmatūras izstrādātājs un RouterBoard iekārtu ražotājs. "Mikrotīkla" mērķis ir nodrošināt plašam lietotāju lokam pieejamus, jaudīgus un ērti lietojamus datortīklu pārvaldes rīkus. SIA “Mikrotīkls" klienti ir interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji, kuriem jānodrošina datu plūsmu maršrutēšana, ugunsmūris, VPN, un citas pārvaldes funkcijas dažādos vadu un bezvadu datortīklos. Tāpat SIA “Mikrotīkls” mērķis ir arī atbalstīt centīgus Latvijas Universitātes (LU) studentus. Mecenāts LU atbalsta jau kopš 2011. gada. 

Ņemot vērā pasaulē esošos notikumus, strauji augošās inflācijas dēļ, SIA “Mikrotīkls” atbalstīs studentus, piešķirot tiem lielāku atbalstu par veseliem 20%. Jaunie stipendiāti no jau oktobra saņems 1200 eiro atbalstu mēnesī, taču stipendiāti, kuri turpina saņemt atbalstu, jauno summu saņems no novembra.

Apsveicam Artūru Mazareviču, Kseniju Korotkaju un Rihardu Rusku ar stipendijas iegūšanu 2022./2023. akad. gadā!

Artūrs Mazarevičs ir ķīmijas students, kas pēta binārās sistēmas augsti efektīvas fosforescences nodrošināšanu. Pētāmā darba mērķis ir noskaidrot likumsakarības, kā piemaisījumi ietekmē organisku luminoforu fosforescentās īpašības. 

Ksenija Korotkaja ir bioloģijas programmas studente, kas pēta alfavīrusu gēnu terapijas kombināciju ar fotodinamisko terapiju audzēja mikrovides programmēšanai. Darba mērķis ir izpētīt kombinētās vēža imūnterapijas iespējas audzēja mikrovides pārveidošanai un aktivēšanai, balstītas uz alfavīrusu vektoru imūnmodulējošo gēnu piegādes kombināciju ar fotodinamisko terapiju.

Rihards Ruska ir fizikas programmas students, kas pēta jaunus retzemju jonu nesaturošus luminiscējošus nanomarteriālu pielietojumu biosensoros. Pētījuma mērķis ir izstrādāt jaunus luminiscējošus AlN, Mg2GeO4, Mg2SiO4 nanomateriālus pielietojumiem biomedicīnā.

Veiksmi stipendiātiem darbu īstenošanā un paldies mecenātam par atbalstu studentiem!


Par Latvijas Universitātes fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs

Noskaidroti uzvarētāji iekārtu finansiālajam atbalstam
22.02.2024.

Noskaidroti uzvarētāji iekārtu finansiālajam atbalstam

Anna Kristīna Trautmane: no Venecuēlas līdz Latvijai
15.11.2022.

Anna Kristīna Trautmane: no Venecuēlas līdz Latvijai

LU fonds sumina jaunos 2022./2023. akad. gada stipendiātus
24.10.2022.

LU fonds sumina jaunos 2022./2023. akad. gada stipendiātus

Atvērta pieteikšanās Alfrēda M. Zoltnera izcilības stipendijai matemātikā
05.10.2022.

Atvērta pieteikšanās Alfrēda M. Zoltnera izcilības stipendijai matemātikā