Stipendijai “Ceļamaize” martā ir noziedojuši trīs bijušie Latvijas Universitātes fonda vairākkārtēji stipendiāti un Latvijas Universitātes (LU) absolvente un darbiniece.  Esam pateicīgi par ikkatru ziedojumu, kas tiek veikts. Vēl lielāku prieku un lepnumu rada ziedojumi no kādreizējiem stipendiātiem, šomēnes ziedojumus veica Toms Rēķis, Rita Indāne, Mikus Žagata un LU absolvente, LU Madonas filiāles direktore Lolita Kostjukova.

Bijušais stipendiāts un Kopenhāgenas Universitātes Farmācijas katedras pēcdoktorants Toms Rēķis ziedoja stipendijai “Ceļamaize”, jo kādreiz, uzsākot studijas Latvijas Universitātē, šo stipendiju saņēma arī pats un tas Tomam bija būtisks finansiāls atspaids. “Priecājos, ka LU fonds aug un turpina atbalstīt studentus. Novēlu daudz lielu un mazu uzticīgu ziedotāju!” laba vārdus vēl absolvents.

Absolvente Rita Indāne sevi neuzskata par lielu ziedotāju, bet tomēr savu iespēju robežās cenšas atcerēties Latvijas Universitāti un Latvijas Universitātes fondu. Viņasprāt, Latvijā katram centīgam jaunietim ir jādod iespēja iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību. “Manuprāt, tāda ir šī ideja, reiz biji stipendiāts, bet vēlāk kļūsti par ziedotāju. Ziedojot, es atbalstu šo ideju,” stāsta bijusī stipendiāte. Rita vēl LU fondam atbalstīt vēl daudz talantīgu jauniešu.

Mikus Žagata ir 2007.-2010. gada Morberga stipendijas saņēmējs. Absolvents atzīst, ka stipendija viņam ļāva izmantot iespējas, kuras strādājošam studentam varētu nebūt pieejamas laika trūkuma dēļ. “Bija iespējams apmeklēt bibliotēkas, pētīt un meklēt informāciju studijām, neapmierinoties tikai ar standarta ātri pieejamo informāciju, kuru būtu izmantojis, ja bibliotēkas apmeklēšanai būtu pieejamas tikai dažas stundas nedēļā. Bija iespējams iesaistīties LU sporta pasākumos un pārstāvēt universitāti tādos pasākumos kā Latvijas universiāde un sporta spēles. Bija pietiekami laika, lai iesaistītos arī citās ārpus studiju aktivitātēs kā LU Debašu klubs vai arī mācīties vēl vienu svešvalodu,” pieredzē dalās Mikus. Absolvents Mikus vēlas atdarīt un atbalstīt LU fondu, lai spētu nodrošināt jauno censoņu iespējas studiju laikā, lai studenti varētu veltīt laiku tieši zināšanu apguvei un citām studentiem svarīgām nodarbēm.

Lolita Kostjukova atzīst, ka daļa no personības ir sociālās atbildības izjūta, ko sevī atceras jau kopš bērnības. Pēdējos gadus absolvente veic ziedojumus gan dzīvnieku patversmēm, gan mākslai, gan izglītībai – LU fondam. Lolita atzīst: “Palīdzēšana man šķiet pašsaprotama un obligāta rīcība. Ziedojot Latvijas Universitātes fondam, izcilākajiem studentiem, es veicu ieguldījumu arī savā nākotnē”. Viens no Lolitas ziedojuma motīviem ir orientēts uz sevi – pašas iekšējā diskomforta mazināšana, ziedojot studentiem, stipendijai, sportam vai ēkas labiekārtošanai. Protams, būtiski ir arī ārējie faktori – regulāri ienākumi, no kuriem daļu ir iespējams veltīt, palīdzot citiem. “Arī Madonas LU filiāles studentus un absolventus aicinu turpināt būt sociāli atbildīgiem, palīdzot citiem un ziedojot savai Alma Mater. Novēlu Latvijas Universitātes fondam turpināt stiprināt izglītības telpu un paplašināt līdzdalīgu un izglītojošu sabiedrību,” vēl absolvente Lolita.

Paldies par ziedotāju atbalstu LU fondam un paldies, ka esat par iedrošinājumu arī citiem!

_______________

Par LU fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

 

 

 

Dalīties

Saistītais saturs