Paldies ziedotājiem!

Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes 2013. gada optometrijas bakalaura studiju absolventes jau otro gadu pēc kārtas ar LU fonda starpniecību veica kolektīvu ziedojumu izciliem studentiem.

Kopīgu ziedojumu veica 2013. gada optometrijas bakalaura studiju absolventes: Karola Panke, Brigita Zutere, Kristīne Mackare, Evija Gulbinska, Anna Matjušenko, Kristīne Meļķe, Alise Dorofejeva, Žanete Branta, Olga Daņiļenko, Laura Strautiņa, Kristiāna Lūciņa, Elīna Dambīte, Daiga Bremmere, Diāna Dorša, Annija Austruma, Alise Kalniņa, Evija Žiba, Linda Lastmane, Līva Balaša, Agnese Martinsone, Natālija Čepelova, Kristīne Zaķīte, Madara Zirdziņa.

Meitenes ziedot motivēja Ivara Lāča apaļā jubileja – nolēma godināt studiju laika iedvesmotāju un optometrijas nozares pamatlicēju Latvijā. Absolventes veica ziedojumu izcila maģistrantūras studenta stipendijai.

Karola Panke atzina, ka daļai šī bija pirmā pieredze ziedošanā un daļai tā bija lieliska iespēja pateikties un atminēties, cik ļoti savā studiju laikā noderēja saņemtās stipendijas un tādā veidā bija iespējams pateikt paldies iedotajām zināšanām un profesijām.

"LU Absolventu klubs uzskata, ka LU absolventu ziedotāju kustība ir būtisks pamats stiprākas, labākas un izcilākas LU izveidē. Katra absolventa ziedojumam ir ne tik vien finansiāla, bet arī simboliska jēga un nozīme, proti, cilvēks, kas reiz guvis no studijām dod atpakaļ no sevis kopējam labumam. Šāda rīcība pelna uzmanību, atzinību un arī iedvesmo," tā saka Mārtiņš Brencis, Latvijas Universitātes Absolventu kluba prezidents. 

______________________________

Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

 

Dalīties

Saistītais saturs