7. jūnijā, Raiņa bulvārī 19, tika atklāts jauns aprīkojums, kas paredzēts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai ērtāk iekļūtu Latvijas Universitātē (LU). Ir uzstādīta poga, kuru piespiežot, ārā iznāks darbinieks, lai ielaistu un aizvestu cilvēkus ar īpašām vajadzībām līdz telpām, kurām nav nepieciešami pacēlāji. Šis aprīkojums bija iespējams pateicoties mecenātam Mārim Ozoliņam, kurš ziedoja visu summu, lai varētu to ieviest. Ziedojumu administrēja LU fonds.  

LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs saka: “Latvijas Universitāte ir atvērta visiem un katrs students mums ir vērtīgs. Lai atbalstītu šādus studentus cenšamies organizēt piekļuvi un maksimālu komfortu cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Jaunbūvētajās ēkās Torņakalnā ir nodrošinātas visaugstākās prasības cilvēkiem ar īpšām vajadzībām, vecajās fakultāšu ēkās tas ir izaicinājums, jo tie ir kultūras pieminekļi (lielas pārbūves bieži nav iespējamas), telpu plānojums un trepju konstrukcijas bieži vien neļauj pilnvērtīgi nodrošināt piekļuvi visām telpām. Šādu invalīdu piekļuves nodrošināšanu nosaka arī Tiesībsarga un Labklājības ministrijas rekomendācijas.” 

Ziedotājs Māris Ozoliņš stāsta, kāpēc ir ziedojis invalīdu ieejai: “Būtībā man nauda nokrita no gaisa, tā bija Latvijas Universitātes prēmija, ko es saņēmu, beigās es pats pieliku tikai 1 EUR no sevis. Likās, ka fakts, ka esmu pats invalīds ir man palīdzējis. Šī nauda negaidīti atnāca, tad tā bija arī jāatdod tālāk. Kad man bija nepieciešams universitātē tikt no viena stāva uz citu, tas bija apgrūtinoši. Ir svarīgi, ka jebkurš cilvēks sajūtas vietai piederīgs, ka spēj pārvietoties un tikt jebkur kā visi citi cilvēki.” 

_________ 

Par LU fondu  

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.  

 

 

Dalīties

Saistītais saturs