Ik mēnesi Latvijas Universitātes (LU) fondam tiek ziedoti kādi līdzekļi un ir ziedotāji, kas savus ziedojumus veic katru mēnesi. Esam ļoti pateicīgi par ziedotājiem, kas atbalsta fondu dažas reizes gadā un pateicīgi arī par regulārajiem ikmēneša ziedotājiem.  

Katru mēnesi automātisko ziedojumu LU fondam veic Mikus Žagata, Dainis Pudelis, Lolita Kostjukova, Aija Lāce un Toms Pāvils. 

“Ziedojums kā pateicība par saņemto atbalstu no mecenātiem studiju laikā.” 

Ziedotājs Toms Pāvils šobrīd darbojas vairākās darba vietās, bet visbūtiskākā nodarbošanās viņam šķiet aktīva darbošanās muzejā un pētniecības centrā “Latvieši pasaulē”. Muzejā Toms darbojas pie vairākiem projektiem, tāpat viņš ir arī viens no projektu vadītājiem klātienes un neklātienes digitālai izstādei “Savējie!”.  

Toms stāsta, kāpēc ziedo LU fondam: “Esmu izvēlējies veikt automātisko maksājumu Latvijas Universitātes fondam vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau – tas ir ērti, jo zinu, ka banka pārskaitījumu veiks automātiski, pat ja es to kādreiz varētu aizmirst veikt pats. Otrkārt, tādēļ, ka mazāka maksājuma veikšana katru mēnesi nešķiet tik ļoti maciņu tukšojoša kā tad, ja būtu no tās jāšķiras reizē un vienu reizi gadā. Kaut summas, protams, ir tās pašas, bet psiholoģiski tas atstāj pozitīvāku iespaidu. Un treškārt, kas ir pats galvenais – es ļoti, ļoti novērtēju to palīdzību, ko LU fonds man sniedza gan finansiālā ziņā, piešķirot mecenāta Kristapa Morberga stipendiju (tādējādi stipri atvieglojot došanos pētīt latviešus uz Brazīliju sava bakalaura darba ietvaros), gan arī ar jauniegūtiem iespaidiem (cita starpā, palīdzot organizēt Morberga stipendiātu salidojumu Jūrmalā, K. Morberga vasarnīcā) un iepazītiem lieliskiem cilvēkiem – ar vairākiem no tiem joprojām uzturu ciešus sakarus, sanākam reizēm kopā un aktīvi un interesanti pavadām laiku. Visa iegūtā pieredze kopā, manuprāt, ir ļoti labs stimuls rūpēties par to, lai tādas pašas brīnišķīgas pieredzes ir nākotnē arī citiem studentiem. Tādēļ arī es ziedoju." 

Savukārt ziedotāja Aija Lāce ir pabeigusi LU Bioloģijas fakultāti, specializējoties augu ģenētikā. Aija jau gandrīz 10 gadus strādā intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā patentu birojā “Pētersona Patents – AAA LAW”. Viņa ir sertificēta patentpilnvarniece ar specializāciju tieši patentos.  

Ziedotāja Aija skaidro savu mērķi, kāpēc katru mēnesi ziedo LU fondam: “Studiju gados biju Morberga stipendijas stipendiāte. Mana motivācija ziedot ir pavisam vienkārša - es ticu rītdienai. Mēs kā sabiedrība pieprasām inovācijas, izcilību, kaut ko jaunu, atbildīgus darba devējus, finansiālu drošību un pārticību, bet lai to sasniegtu ir jāpieļauj kļūdas, jāmācās. Tāpēc esmu izvēlējusies kaut daļēji maksāt par LU Biznesa inkubatora dalībnieku mēģinājumiem un kļūdām. Nevaru lepoties ar tūkstošus lielām iemaksām atbalstot LU Fondu. Tomēr ar savu piemēru, ziedojot ik mēnesi noteiktu summu, vēlos iedrošināt citus, parādot cik gan vienkārši tas ir un nemaz nav jāgaida ziemassvētku laiks.” 

2021. gadā regulārie ikmēneša ziedotāji ir saziedojuši jau 525,- eiro. 

Paldies visiem, kas atbalsta LU fondu! 


Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics
27.12.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics

MĒNEŠA MECENĀTS: Gustava Zemgala piemiņas stipendijas mecenāti
26.10.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: Gustava Zemgala piemiņas stipendijas mecenāti

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners
26.08.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners

MĒNEŠA MECENĀTS: LU Teoloģijas fakultātes ziedotāji
30.06.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: LU Teoloģijas fakultātes ziedotāji

MĒNEŠA MECENĀTS: draugi un radi ziedo J. V. Kļaviņa piemiņas stipendijai
28.05.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: draugi un radi ziedo J. V. Kļaviņa piemiņas stipendijai

MĒNEŠA MECENĀTS: absolventi un uzņēmumi ziedo LU inovāciju grantu programmai
28.04.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: absolventi un uzņēmumi ziedo LU inovāciju grantu programmai