2021./2022. akad. gadā pirmo reizi tika izsludināts konkurss jaunai stipendijai Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) studentiem. Tiem bija iespējams pieteikties Gustava Zemgala piemiņas stipendijai.

Gustavs Zemgals vislabāk pazīstams kā cilvēks, kurš 1918. gada 18. novembrī pasludināja demokrātiskās Latvijas dibināšanu un kā neatkarīgās Republikas otrais prezidents. Tomēr viņa profesionālā un sabiedriskā darbība un pienesums demokrātiskās Latvijas veidošanā bija ļoti daudzveidīgs. Lai paplašinātu zināšanas par Gustavu Zemgalu un viņa laikabiedru laikmeta vēsturi, Ilze Ūdre Bleka (Black) Gustava Zemgala 150. jubilejas gadā ziedo stipendiju sava vectēva piemiņai. Šī stipendija bija paredzēta vienam LU VFF bakalaura studiju līmeņa studentam, kas pēta Valsts Prezidenta Gustava Zemgala darbības apstākļus un viņa darbības laikmeta vēsturi.

Mecenāte Ilze saka: "Kopā ar manu krustdēlu Mārtiņu Andersonu esam ziedojuši Latvijas Universitātes bakalaura un maģistra studentiem stipendijas, lai atzīmētu mana vectēva Gustava Zemgala 150. jubilejas gadu, kas iesākās šogad 12. augustā. Ar šo ziedojumu es vēlos pieminēt ne tikai mana vectēva plašo pienesumu mūsu valsts izveidē un viņa sabiedrisko darbību, bet vēl svarīgāk ir uzsvērt viņa cilvēciskumu. Viņš bija cilvēks, kuram vienmēr pirmajā vietā bija ģimene, cilvēks ar labu humora izjūtu, kurš izvairījās no negatīvisma. Šādas īpašības cilvēkiem nekad nevar būt par daudz un es gribētu, lai Gustava piemērs iedvesmo LU studentus viņu dzīvēs un profesionālajās gaitās." 

2022./2023. akad. gadā būs iespējams pieteikties stipendijai maģistra studijās, kurai ziedoja Gustava Zemgala mazmazdēls Mārtiņš Andersons.

Paldies mecenātiem, kas sniedz jaunas iespējas un atbalstu studentiem!

___________________

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

 

 

Dalīties

Saistītais saturs

MĒNEŠA MECENĀTS: VENDEN
31.03.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: VENDEN

Noslēdzies Gustavam Zemgalam un viņa laikabiedriem veltītais  skolēnu eseju konkurss
01.03.2022.

Noslēdzies Gustavam Zemgalam un viņa laikabiedriem veltītais skolēnu eseju konkurss

MĒNEŠA MECENĀTS: Ziemeļelbas mācītāju apvienība
28.02.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: Ziemeļelbas mācītāju apvienība

MĒNEŠA MECENĀTS: Zvērinātu advokātu birojs “Rodl & Partner”
31.01.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: Zvērinātu advokātu birojs “Rodl & Partner”

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics
27.12.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics

MĒNEŠA MECENĀTS: ziedotāji, kas ziedo katru mēnesi
29.09.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: ziedotāji, kas ziedo katru mēnesi

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners
26.08.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners

MĒNEŠA MECENĀTS: LU Teoloģijas fakultātes ziedotāji
30.06.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: LU Teoloģijas fakultātes ziedotāji