Foto: LU KID, Toms Grīnbergs.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optmetrijas fakultātes (LU FMOF) pētnieces un LU fonda stipendiātes Elīnas Pavlovskas darbs starptautiskā kvantu nanoelektronikai veltītā konferencē ticis novērtēts kā labākais teorijas kategorijā, vēsta universitāte.

No 13. līdz 16. decembrim tiešsaistē norisinājās kvantu nanoelektronikas konference "Hybrid Solid State Quantum Circuits, Sensors, and Metrology", kurā ar labiem rezultātiem piedalījās LU FMOF Nanoelektronikas teorijas grupas pētnieki Elīna Pavlovska, Ģirts Barinovs, Vjačeslavs Kaščejevs un Austris Akmentiņš. Doktorantes, LU Fonda stipendiātes Elīnas Pavlovskas stenda referāts "Divu elektronu izkliedes klasiskais atrisinājums sedlu potenciālā stipra magnētiskā lauka gadījumā" ("Classical solution of two electron scattering at a saddle point potential in strong magnetic field limit") ir ticis izvēlēts kā labākais teorijas kategorijā.

""Hybrid Solid State Quantum Circuits, Sensors, and Metrology" ir svarīga nozares konference, kurā pulcējās pētnieki no vairākām teorētiskām un eksperimentālajām laboratorijām. NTG pētnieku mērķis konferencē bija prezentēt pētījumu rezultātus "Elektrona-elektrona mijiedarbības modeļi elektronu kvantu optikas ierīcēs cietvielā" un "Kvantiskuma priekšrocības fizikālie aspekti informācijas un mērījumu tehnoloģijās". Konferencē tika pārrunāti aktuālie rezultāti tajā jomā, kurā mūsu teorijas var tikt pielietotas. Teorijas būs noderīgas vairāku pētniecības laboratoriju konferencē prezentētu eksperimentālo rezultātu izskaidrošanai un tālākai nanoelektronikas kvantu ierīču attīstībai," pauž Elīna Pavlovska.

Nanoelektronikas teorijas grupa (NTG) ir pētnieku apvienība, kas darbojas Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Fizikas nodaļā un kuru vada fakultātes profesors un vadošais pētnieks Dr.phys. Vjačeslavs Kaščejevs. NTG pētnieki kopā ar sadarbības partneriem no Braunšveigas Tehniskās universitātes (TUB) šobrīd gatavo zinātnisko publikāciju par Elīnas Pavlovskas referāta prezentēto teoriju elektronu sadursmēm nanoelektronikas ķēdēs.


Par LU fondu  

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.  

Dalīties

Saistītais saturs

Rūdolfs Rubenis: pētot vācbaltiešu aktivitāšu panākumus
07.04.2022.

Rūdolfs Rubenis: pētot vācbaltiešu aktivitāšu panākumus

Diāna Lozko: LGBT+ brīvo zonu rašanās fenomens Polijas teritorijā
26.01.2022.

Diāna Lozko: LGBT+ brīvo zonu rašanās fenomens Polijas teritorijā

LU fonda stipendiātes nododas aizrautīgam pētījumam
04.01.2022.

LU fonda stipendiātes nododas aizrautīgam pētījumam

LU fonda stipendiāte: lobēšana kā nepieciešamība demokrātiskā tiesiskā valstī
20.12.2021.

LU fonda stipendiāte: lobēšana kā nepieciešamība demokrātiskā tiesiskā valstī

DELFI priecē stipendiātus ar “DELFI plus” abonementiem
16.12.2021.

DELFI priecē stipendiātus ar “DELFI plus” abonementiem