Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte (JF) tiesu izspēlēs piedalās jau kopš 1998. gada, tāpēc fakultātei regulāri ir nepieciešams atbalsts no mecenātiem, lai nodrošinātu dalību gan starptautiskās tiesas procesa izspēlēs, gan arī vietējās tiesu izspēlēs. Zvērinātu advokātu birojs “Rodl & Partner” ir bijuši vieni no JF studentu mecenātiem.

Zvērinātu advokātu birojs SIA “ZAB Rodl & Partner” jau otro gadu pēc kārtas atbalsta Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentu komandu dalību Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles (European Human Rights Moot Court Competition) un starptautiskajās mediju tiesību izspēlēs (Monroe E Price Media Law Moot Court Competition), kopā ziedojot 1 500 eiro. Ir patīkami, ka universitāti atbalsta atkārtoti un turpinās to darīt arī nākotnē, kas pierāda mecenāta vēlmju pēctecību!

Biroja zvērināts advokāts Dr. iur. Lauris Rasnačs stāsta: “Mūsu birojs atbalsta Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komandas cilvēktiesību un mediju tiesību tiesas procesu izspēlēs jau otro gadu pēc kārtas un darīsim to arī turpmāk. Lepojamies, ka varam palīdzēt jauniem, talantīgiem studentiem gūt starptautisku pieredzi, papildināt jurisprudences zināšanas, kā arī pilnveidot prasmes, kas tradicionālajā mācību procesā tiek mazāk aptvertas, piemēram, oratoru prasmi un pozīcijas izveides taktiku. Turklāt mūs iedvesmo mūsu atbalstīto studentu enerģija un apņēmība. Apvienojumā ar citām uzteicamām īpašībām tās pagājušajā gadā nodrošināja mūsu atbalstītajai komandai lielisku rezultātu izspēles noslēgumā. Arī šis gads mūsu atbalstītajai komandai ir iesācies ar veiksmīgu startu Ziemeļaustrumeiropas reģionālajā izspēlē, nodrošinot ceļazīmi uz izspēļu finālu Oksfordā. Novēlam komandai azartu un uzcītību sagatavošanās procesā, kā arī veiksmi finālā! Mēs esam ar Jums!” 

Tiesu izspēļu dalībniece Ilze Ambrasa dalās ar atmiņām: „Piedalījos Monro E. Praisa Starptautiskajā tiesas procesa izspēlē mediju tiesībās 2017. gadā. Kopā ar komandu pārstāvējām Latvijas Universitāti Oksfordā un iekļuvām sacensību fināla daļas astotdaļfinālā. Pirms tam mūsu komanda uzvarēja Ziemeļaustrumu Eiropas reģionālajā atlases kārtā, kas norisinājās Kijevā, Ukrainā un dalība šajās sacensībās bija priekšnosacījums, lai kvalificētos finālam Oksfordā. Dalība startptautiskajā tiesu izspēlē bija viena no vērtīgākajām pieredzēm, ko ieguvu studiju laikā LU Juridiskajā fakultātē. Iespēja sacensties ar pasaules līmeņa universitātēm un pierādīt, ka LU Juridiskās fakultātes studenti var sasniegt augstus rezultātus, patiesi iedvesmo profesionālajā dzīvē. Studentiem un absolventiem piedalīšanās tiesu izspēlē ir ne tikai vērtīgs ieraksts CV, bet tā pilnveido arī jauno ekspertu personības. Dalība tiesu izspēlē palīdzēja ne tikai iegūt vērtīgas zināšanas jurisprudencē, kā arī uzstāšanās un argumentācijas mākslā, bet arī iegūt vērtīgus kontaktus un draugus no visas pasaules. Atminos, ka sagatavošanās un treniņu laiks bija ļoti sarežģīts, bet tas nebūtu iespējams bez komandas, treneru, ģimenes un draugu, kā arī mecenātu atbalsta un iedrošināšanas. Es vienmēr būšu pateicīga par šo iespēju pārstāvēt Latvijas vārdu pasaulē.”


Par SIA “ZAB Rodl & Partner” 

Zvērinātu advokātu birojs SIA “ZAB Rodl & Partner” jau gandrīz 30 gadus Latvijā pārstāv pasaulē plaši pazīstamo starptautisko biroju ķēdi Rödl & Partner, kas ir Eiropas desmit lielāko advokātu biroju un biznesa konsultāciju uzņēmumu vidū. Rödl & Partner vadošais partneris Baltijā un Ziemeļvalstīs ir Vācijas Federatīvās Republikas un Latvijas advokāts Jens-Christian Pastille. Birojā praktizē zvērināti advokāti Inese Lazdupe, Sanda Lāce, Esmeralda Balode – Buraka, Dace Driče un Dr. iur. Lauris Rasnačs, zvērinātu advokātu palīgi Kristiāna Strenga un Staņislavs Sviderskis. Biroja komandu papildina nodokļu konsultanti, juristi, juristu palīgi un atbalsta personāls. Birojs nodrošina klientiem juridisko palīdzību dažādās tiesību nozarēs un jautājumos, ieskaitot pārstāvību visās Latvijas tiesu instancēs, Eiropas Savienības tiesā un Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kā arī dažādās Latvijas un Eiropas Savienības institūcijās.  

Par LU fondu  

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.  

Dalīties

Saistītais saturs

MĒNEŠA MECENĀTS: SIA “Armgate”
30.05.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: SIA “Armgate”

MĒNEŠA MECENĀTS: palīdzība Ukrainai
29.04.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: palīdzība Ukrainai

MĒNEŠA MECENĀTS: VENDEN
31.03.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: VENDEN

MĒNEŠA MECENĀTS: Ziemeļelbas mācītāju apvienība
28.02.2022.

MĒNEŠA MECENĀTS: Ziemeļelbas mācītāju apvienība

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics
27.12.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: AS MADARA Cosmetics

MĒNEŠA MECENĀTS: Gustava Zemgala piemiņas stipendijas mecenāti
26.10.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: Gustava Zemgala piemiņas stipendijas mecenāti

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners
26.08.2021.

MĒNEŠA MECENĀTS: Andris Zoltners