10. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) fonds aizvadīja pirmās “Mecenātu brokastis”, kurās pulcēja gan fonda pašreizējos mecenātus, gan arī potenciālos nākotnes atbalstītājus. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt mecenātus ar 2023. gadā paveikto, kā arī informēt par nākotnes plāniem un projektiem, kuriem ir nepieciešams papildu finansiālais atbalsts.

Pēc pasākuma noslēgšanas divi mecenāti – Aigars Nords un Igors Skoks – izlēma atbalstīt vienu no ambiciozākajiem LU fonda projektiem “Latvietis – Nobela prēmijas laureāts”, katrs ziedojot 10 000 EUR. Projekta mērķis ir līdz 2050. gadam atbalstīt talantīgākos LU studentus, sagādājot Latvijai pirmo Nobela prēmijas laureātu.

Aigars Nords par savu motivāciju ziedot saka: “Savas Alma Mater atbalstīšanu uzskatu par goda lietu, it īpaši tagad, kad LU ir virkne ambiciozu un tālejošu projektu, kuri nākotnē universitāti aizvedīs tur, kur tai jābūt – starp reģiona vadošajām augstskolām”, savukārt, Igors Skoks izteicās lakoniski, stāstot: “Es regulāri atbalstu savu vidusskolu, tagad arī savu Alma Mater!”

Paldies par atbalstu!


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem investēt Latvijas nākotnē, atbalstot gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus, pētniekus un viņu vadītos projektus un pētījumus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošināt universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks
03.04.2024.

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks

MĒNEŠA MECENĀTS: We are dots
28.02.2024.

MĒNEŠA MECENĀTS: We are dots

JANVĀRA MĒNEŠA MECENĀTS: Jura Kalnavārna stipendija
05.02.2024.

JANVĀRA MĒNEŠA MECENĀTS: Jura Kalnavārna stipendija