Latvijas vadošais ziņu medijs DELFI jau 3. gadu turpina atbalstīt talantīgus un centīgus studentus - Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendiātus, dāvinot “DELFI plus” abonementu akadēmiskajam mācību gadam. Šogad bezmaksas pieeju saņēma 150 LU fonda mecenātu atbalstītie stipendiāti.

“DELFI plus” ir unikāls saturs, kas papildus ikdienas ziņām piedāvā padziļinātu ieskatu par notikumiem Latvijā un pasaulē. Lietotājiem pieejams kvalitatīvs, oriģināls un daudzveidīgs žurnālistu veidots saturs: reportāžas par politiku, ekonomiku, kultūru un sportu, dzīvesstila intervijas, pētnieciska satura raksti, kā arī raidījums “DELFI TV ar Jāni Domburu”, dažādas videolekcijas un viedokļraksti. SIA “Arčers” atbalstītās  izcilības stipendijas “Ceļamaize” ieguvēji, bakalaura studiju pirmā kursa studenti -  Nauris Osis, Paula Katrīna Purmale un Lāsma Ločmele – atzīst, ka līdz šim “DELFI plus” saturu nav lietojuši un priecājas par iespēju tam piekļūt.

“Tā kā DELFI izmantoju visvairāk no visiem Latvijas medijiem, bieži esmu domājis par "DELFI plus" abonementa iegādi, tomēr līdz šim nebiju saņēmies to izdarīt, un, iegūstot abonementu, jutos ļoti pagodināts. Man ir prieks, ka DELFI novērtē stipendiātus un palīdz mums iegūt plašāku skatu uz vispasaules notikumiem,” atzinīgi sniegto iespēju vērtē stipendijas “Ceļamaize” ieguvējs Nauris Osis, kurš studē LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura studiju programmas “E-bizness un loģistikas vadības sistēmas” 1. kursā.

Arī Paula Katrīna Purmale, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Fizika" 1. kursa studente, atzinīgi vērtē DELFI iniciatīvu piedāvāt Latvijas jaunatnei šo iespēju- piekļūt kvalitatīvai un saturīgai informācijai, kas normāli būtu maksas pakalpojums.  “Tagad varēšu viegli piekļūt noderīgiem, kvalitatīviem rakstiem dzimtajā - latviešu – valodā,” viņa saka.

Savukārt topošā žurnāliste Lāsma Ločmele uzsver, ka “DELFI plus” bezmaksas abonements viņai kā komunikācijas zinātnes studentei ir īpaši svarīgs: ”Domāju, ka tas noderēs studiju procesā, turklāt zinu, ka tur tiek piedāvāts paplašināts saturs par sporta aktualitātēm, kas man ļoti interesē. Atbalstu DELFI misiju veidot ieinteresētu sabiedrību un domu, ka mums ir jābūt zinošiem un erudītiem dažādos jautājumos. Šī patiesi ir ļoti vērtīga dāvana.”

Uzticamu informācijas avotu pieejamībai ir būtiska nozīme informācijas apritē sabiedrībā kopumā, norāda Linards Kļaviņš un Ilze Elbere, vieni no SIA “Mikrotīkls” stipendijas doktorantiem dabaszinātņu, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā saņēmējiem.

“Jo vairāk cilvēkiem būs pieeja šādiem informācijas avotiem, jo vairāk viņi varēs ar pamatotu informāciju dalīties tālāk un stiprināt argumentētas un izpētītas informācijas apriti. Paldies Delfi par šo vērtīgo un noderīgo dāvanu!” pateicas Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes doktorantūras 1. kursa studente Ilze Elbere.

“Delfi.lv izmantoju kā primāro ziņu avotu, kuru apskatu vairākas reizes dienā, lai uzzinātu jaunākās ziņas, šis ziņu portāls ir neatkarīgs un uzticams. Savukārt Delfi Plus sadaļu līdz šim abonēju pēc vajadzības, lai izlasītu konkrētus rakstus, kas saistīti ar zinātni, vai citām interesējošām tēmām. Man īpaši saistoši ir raksti par citiem LU fonda stipendiātiem un viņu pētījumiem - šādos rakstos tiek apkopots Latvijas zinātnē aktuālais, ko ne vienmēr var uzzināt, piedaloties kopīgajās zinātniskajās konferencēs. Dotā iespēja lasīt Delfi Plus saturu veselu mācību gadu ļaus daudzpusēji papildināt savas zināšanas,” papildina  Lindars Kļaviņš, kurš studē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes doktora studiju programmā "Vides zinātne".

 

Paldies DELFI par atbalstu!

Dalīties

Saistītais saturs