Pirms Lieldienām noslēdzās konkurss dabaszinātņu un medicīnas zinātņu jomās. Iepriekšējā ziedojuma atlikuma summa, ko LU fonds saņēma no mecenāta “Mikrotīkls” ir 112 000 eiro, bet šogad fonds saņems vēl 500 000 eiro ziedojumu, ko iegūs doktorntūras studenti un konkursa uzvarētāji, lai attīstītu savus projektus. Konkursā kopumā tika iesniegti 27 projektu pieteikumi, kas kopā sasniedza 716 324 eiro summu. Visvairāk pieteikumus ir iesniegusi LU Medicīnas fakultāte, pēc tam seko LU Astronomijas institūts un citas LU filiāles.  

Mazākais projekta pieteikums ir par 2 072 eiro, kas ir nepieciešams, lai veiktu Strenču magnētiskās anomālijas ģeofizikālo izpēti, izveidojot ģeofizikālo modeli un veidojot ģeoloģisko interpretāciju, apvienojot un analizējot projekta lauka darbos iegūtos magnetometrijas un gravimetrijas mērījumu datus, kā arī iepriekšējo pētījumu datus. 

Turpretī, lielākā projektu pieteikuma summa sasniedz 100 000 eiro, kas ir paredzēta, lai izpētītu proteasomu sistēmas, DNS bojājumus, slāpekļa oksīda metabolismu un tā īpatnību, kā arī ģenētisko faktoru lomu rezistenci vai uzņēmību pret COVID-19 infekciju. 

Izturību un veiksmi konkursa dalībniekiem, drīz tiks izskatīti uzvarētāji! 

LU fonda mecenāts “Mikrotīkls” turpinās sadarbību ar LU fondu un šogad ziedos vēl 500 000 eiro, no kuriem 180 000 eiro tiks novirzīti doktorantūras studentiem un 432 000 eiro būs iespējams novirzīt projektiem, lai palīdzētu realizēt dažādas idejas.   

Liels paldies mecenātam “Mikrotīkls”, kas atbalsta LU izcilākos pētniekus!  

____________

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs

Aicinām pieteikties konkursam dabaszinātnēs un medicīnā
14.06.2021.

Aicinām pieteikties konkursam dabaszinātnēs un medicīnā

LU Inovāciju granti studentiem
07.04.2021.

LU Inovāciju granti studentiem

Bioinformātikas stipendijas saņēmēji iepazīstina ar saviem veikumiem
08.02.2021.

Bioinformātikas stipendijas saņēmēji iepazīstina ar saviem veikumiem