Toms Grīnbergs, LU KID.

Pandēmijas laiks Latvijas Universitātei (LU) nav atņēmis un apturējis jaunu virsotņu sasniegšanu. 2021. akad. gadā LU piedāvā 12 jaunas studiju programmas, LU fonda esošajam mecenātu pulkam pievienojās vēl 5 jauni mecenāti un atsaucība no studentiem bija lielāka kā jebkad – kopumā tika saņemti 456 pieteikumi stipendijām.  

Bakalaura līmenī LU ir izveidotas 4 jaunas studiju programmas. Maģistra līmenī ir izveidotas 2 jaunas studiju programmas, savukārt, doktora līmenī ir izveidotas sešas jaunas studiju programmas. Pērn tika izveidotas divas jaunas un svarīgas studiju programmas, kuras atbalstīja LU fonda mecenāti “Biosan” un SIA “Mikrotīkls” – “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” un “Biotehnoloģija un bioinženierija”. 

LU fondu atbalsta jau ilggadēji mecenāti, kā arī tiem ik gadu pievienojas jauni atbalstītāji. 2021. akad. gadā fondam pievienojās 5 jauni mecenāti, kas atbalsta centīgus studentus. Kopumā studentiem bija iespējams pieteikties 35 stipendiju kopām, jaunās no tām bija Gustava Zemgala piemiņas stipendija, stipendija Skrastiņš&Dzenis, Kundziņu ģimenes stipendija, Valkas novada stipendija un Alfrēda M. Zoltnera izcilības stipendija matemātikā. Studentu atsaucība par stipendijām bija lielāka kā jebkad.  

Kopumā tika saņemti 456 studentu stipendiju pieteikumi. Pirmā kursa stipendijām pieteicās 146 studenti, stipendijām no 2.kursa pieteicās 297 studenti, taču doktorantūras stipendijai pieteicās 14 studentu. Kopā 2021./2022. akad. gadā stipendiju ieguva 128 studenti. 

LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa saka: “Ir svarīgi, ka atbalstām savējos - par nākotnes izglītību ir jārūpējas. Tas ir lieliski, ka Latvijas Universitātē ik gadu parādās jaunas studiju programmas, kas pierāda to, ka LU ir laikam līdzi ejoša universitāte. Tas noteikti ir svarīgi arī katram mecenātam, pat tiem, kas neatrodas Latvijā. Dzimtās saknes te paliek un vēlme ieguldīt studentu izglītībā ir liela. Arī studenti labprāt pieņem atbalstu, ko sniedz Latvijas Universitāte, jo laiks mācībām ir visnotaļ aizņemts un svarīgs, tāpēc stipendijas finansiālais atbalsts studentiem ir iespēja veltīt visu laiku studijām un nemeklēt darbu priekš ikdienas tēriņiem, lai varētu pilnvērtīgi studēt”.  

_____________________ 

Par Latvijas Universitātes fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

 

Dalīties

Saistītais saturs

Noskaidrots Vitauta Tamuža balvas ieguvējs
25.02.2022.

Noskaidrots Vitauta Tamuža balvas ieguvējs

LU fonda stipendiāte: lobēšana kā nepieciešamība demokrātiskā tiesiskā valstī
20.12.2021.

LU fonda stipendiāte: lobēšana kā nepieciešamība demokrātiskā tiesiskā valstī

DELFI priecē stipendiātus ar “DELFI plus” abonementiem
16.12.2021.

DELFI priecē stipendiātus ar “DELFI plus” abonementiem

Kurta Hāgena atbalstītie stipendiāti
07.12.2021.

Kurta Hāgena atbalstītie stipendiāti

“MikroTik” sniedz lielāku atbalstu studentiem, nekā sākumā iecerēts
09.11.2021.

“MikroTik” sniedz lielāku atbalstu studentiem, nekā sākumā iecerēts