Šī gada 11.maijā Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenāts Modris Galenieks saņēma Triju Zvaigžņu ordeni – lielvirsnieka pakāpi. Ordenis piešķirts par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Mecenāts godam nodzīvojis jau 90 gadu, atbalstot LU Datorikas fakultātes un Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinātnes, transporta un aeronautikas fakultātes studentus. Tāpat arī M. Galenieks kopā ar savu sievu Valiju ir ziedojuši līdzekļus, lai atbalstītu dažādus projektus, piemēram, konferences, programmēšanas sacensības u.c.

Galenieku ģimenes stipendiāti:

2022./2023. akad. gadā - Audars Kārlis Klints (RTU).

2021./2022. akad. gadā - Dmitrijs Voronovs (LU), Matīss Kristiāns Dambergs (RTU), Kerena Ansone (LU). 

2020./2021. akad. gadā - Ronalds Zakovskis (LU), Annija Pozņaka (LU), Simona Granta (RTU).

2019./2020. akad. gadā – Elīza Gaile (LU) un Ņikita Kuzmins (RTU)

2018./2019. akad. g. stipendijas ieguvēji – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) bakalaura studiju programmu studentiem Ņikita KuzminsMārtiņš Ļuļļa un Artūrs Mazurs.

Lepojamies ar mecenātu un novēlam vēl daudz sasniegumu!­


Latvijas Universitātes fonds jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem investēt Latvijas nākotnē, atbalstot gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus, pētniekus un viņu vadītos projektus un pētījumus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošināt universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Rudenī fiziķiem būs iespējams pieteikties jaunai stipendijai
11.05.2023.

Rudenī fiziķiem būs iespējams pieteikties jaunai stipendijai

Stipendiāti tiekas ar mecenātu Pīteru Aloizu Ragaušu
13.03.2023.

Stipendiāti tiekas ar mecenātu Pīteru Aloizu Ragaušu