Investē Latvijas nākotnē jau tagad: www.ziedot.lu.lv

Sagaidot Latvijas Universitātes (LU) 103. gadskārtu, LU fonds uzsācis kampaņu, kurā absolventus un draugus aicina investēt Latvijas nākotnē un augstākajā izglītībā – ziedot izcilības stipendijai „Ceļamaize”.

Atbalsta mērķis ir sniegt iespēju kādam mērķtiecīgam jaunietim ne tikai sekmīgi uzsākt pamatstudijas, bet arī nonākt līdz bakalaura grādam. Atbalsti mūs jau tagad!

“Ceļamaize” – labākais, ko paņemt līdzi studiju pirmajā gadā!

Pirmais studiju gads Latvijas Universitātē ir svarīgs stūrakmens gan tālākajām studijām, gan nākotnes iespējām un izvēlēm kā personīgajā, tā akadēmiskajā un profesionālā dzīvē. Tādēļ LU absolventi, mācībspēki, sadarbības partneri un draugi aicināti sniegt ieguldījumu topošā speciālista izaugsmē, ziedojot LU fonda ziedojumu portālā ziedot.lu.lv

Lai gan kopš 2006. gada stipendija „Ceļamaize” atpazīstama kā izcilības zīme tikai LU pirmā gada studentiem, no šī gada uzsākta īpaša programma, lai atbalstītu spējīgākos studentus visu pamatstudiju laiku.

Stipendija pārvērš studenta dzīvi pilnībā – tā ne tikai sniedz finansiālo atbalstu, kas ļauj visu savu laiku veltīt studijām, bet arī ļauj justies novērtētam par saviem akadēmiskajiem sasniegumiem. Un varbūt pat svarīgāk – tā sniedz motivāciju, jo visu laiku gribas justies šīs stipendijas cienīgam un tādēļ tiekties uz labākām atzīmēm,” komentē Tomass Stepiņš, stipendijas "Ceļamaize" ieguvējs 2019./2020. akad. gadā.

Zināšanas neatņemsi! Augstākā izglītība ir vērtība

Vienas LU fonda pārraudzītās stipendijas „Ceļamaize” apmērs ir 2 200 EUR/akad. gadā. Kampaņas mērķis ir savākt 6 600 EUR, lai sniegtu atbalstu kādam perspektīvam jaunietim visu bakalaura studiju laiku, proti, trīs gadus pēc kārtas. Sniedz ieguldījumu Latvijas nākotnē jau tagad!

“Piederības sajūta, vēlme līdzdarboties un atbalstīt savējos – tā ir labākā absolventu dāvana savai alma mater. Jau divdesmit gadus esmu iepazinies ar pretendentu pieteikumiem un varu apliecināt, ka jaunieši kļūst varošāki, uzņēmīgāki un viņu mērķi dižāki. Taču nemainīgi vēlmju saraksta vadmotīvs ir “labāka Latvija”. Palīdzēsim viņiem!” uzsver LU fonda valdes priekšsēdētājs prof.emer. Ivars Lācis.


ZIEDOT JAU TAGAD!


Par stipendiju “Ceļamaize”

Stipendiju programma „Ceļamaize” ir radīta 2006. gadā pēc Latvijas Universitātes fonda iniciatīvas. Gadu gaitā stipendijas izveidei ziedojuši gan diasporas latvieši no visas pasaules, gan LU absolventi, gan vietējie uzņēmumi. Ik gadu izcilības stipendiju „Ceļamaize” iegūst talantīgi, mērķtiecīgi un centīgi LU pamatstudiju 1. kursa studenti, kuri vidējo vispārējo izglītību ieguvuši ar teicamām sekmēm mācībās, guvuši atzinīgus sasniegumus, kā arī darbojušies ārpusskolas aktivitātēs.


 


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Noskaidroti stipendiāti: talantīgi pamatstudiju 1. kursa studenti
10.09.2020.

Noskaidroti stipendiāti: talantīgi pamatstudiju 1. kursa studenti

VIDEO. Profesors Ivars Lācis: kāpēc ziedot?
27.08.2020.

VIDEO. Profesors Ivars Lācis: kāpēc ziedot?

Saņemts rekordliels pieteikumu skaits stipendijām pamatstudiju 1. kursā
21.08.2020.

Saņemts rekordliels pieteikumu skaits stipendijām pamatstudiju 1. kursā

LU fonds mudina pirmā kursa studentus: pēdējais brīdis pieteikties stipendijai!
06.08.2020.

LU fonds mudina pirmā kursa studentus: pēdējais brīdis pieteikties stipendijai!