No kreisās - Alisa Uzariņa, vidū - Keita Smalkā, no labās - Sabīne Veide

Pierādot savu neatlaidību, lieliskus rezultātus studijās kā arī zināšanas papildinošās aktivitātēs ārpus pamata mācībām, trīs Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) studentes saņem Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas.

Sadarbībā ar LU fondu, kopš 2014.gada jau 18 LU BVEF studenti ir saņēmuši Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas. Šī stipendija ir radīta, lai motivētu un atbalstītu jauniešus, kas tiecas pēc izcilības sekmēs un studijās, radot finansiālu drošību un novērtējot viņu ieguldīto darbu.

Rūpīgi izvērtējot visu stipendiju pretendentu pieteikumus, 2020./2021. mācību gadā Izcilības stipendijas piešķirtas trim jaunietēm – Starptautiskā biznesa 1.kursa maģistrantei Alisai Uzariņai, Biznesa vadības bakalaura 3.kursa studentei Sabīnei Veidei, un Starptautiskās ekonomika un komercdiplomātijas bakalaura 3. kursa studentei Keitai Smalkajai

Visas trīs laureātes ir vairākkārtīgi pierādījušas savu motivāciju un prasmes augt un attīstīties izvēlētajās profesijās, parādot gan lieliskus akadēmiskos rezultātus skolā un LU, gan olimpiādēs un dažādos projektos.

Alisa Uzariņa ir pārstāvējusi LU vasaras skolā Ķīnā (NEU Summer Camp of International Economics and Management Scholars) un regulāri piedaloties dažādos projektos, tostarp Demola Latvia, Bosch Nordic Experience un citos. 2017./2018. mācību gadā Alisas centība un zinātkāre tika pamanīta pirmo reizi, kad viņa arī saņēma labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendiju. 

“Esmu ārkārtīgi pateicīga, ka Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” ir atkārtoti atalgojuši manu uzcītīgo darbu, piešķirot stipendiju. Šī ir uzslava par maniem sasniegumiem un būtisks finansiāls atbalsts, kas iedvesmo virzīties uz priekšu un dod enerģiju uzkāpt jaunās virsotnēs,” stāsta Alisa Uzariņa.

Stipendijas saņēmēja Sabīne Veide ir pierādījusi savu prasmi ar izcilību apgūt jaunas zināšanas ne tikai vidusskolā un bakalaura studijās, bet arī aktīvi darbojos Studentu pašpārvaldē un paralēli studijām attīsta Latvijas Universitātes Biznesa inkubatorā savu uzņēmumu, kas rada kreklus un hudijus ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Savukārt Keita Smalkā jau uzsākot Bakalaura studijas saņēma LU stipendiju “Ceļamaize” par izcilām sekmēm vidusskolā un augstiem rezultātiem olimpiādēs, kā arī iepriekš viņa ir parādījusi augstus rezultātus dažādās valsts līmeņa olimpiādēs. Šobrīd viņas sasniegumi tiek izcelti piešķirot arī Pētera Avena Izcilības stipendiju.

Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" ir dibināts 2008. gadā. Tā prioritātes – atbalsts bērnu veselības aprūpei, Latvijas - Krievijas kultūras apmaiņas projekti, kā arī stipendijas un granti  izglītībā un zinātnē. Mecenāts, uzņēmējs Pēteris Avens (1955) ir dzimis Krievijā, bet šobrīd daudz uzturās arī Latvijā. Ieguvis ekonomikas zinātņu kandidāta grādu Maskavas Valsts universitātē. P.Avens ir Latvijas Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, Latvijas Universitātes Goda doktors. 

Stipendijas administrē LU fonds, kas jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties