Svinīgā LU fonda stipendiātu sumināšana 2018. gadā. Foto: Emīls Trauliņš.

Aizraujošās intervijās noskaidroti 2019./2020. akadēmiskā gada LU fonda stipendiju ieguvēji.

Par šī gada LU fonda un mecenātu vārdu nesējiem kļuvuši teju 100 studenti no  LU un citām Latvijas augstskolām, pārstāvot visdažādākos studiju virzienus. Šogad kopumā piešķirtas 34 stipendiju kopas, pateicoties gan jau ilggadējiem un uzticīgiem, gan jauniem mecenātiem.

Šī gada 7. novembrī plkst. 16.00 LU Lielajā aulā tiks sumināti visi šī gada stipendiāti, pasākumu ievadot ar LU fonda atbalstīto projektu akadēmiskajiem lasījumiem. Pasākuma ievadā dzirdēsim filozofa Dr. phil. Arta Sveces lasījumu “Kritiskās domāšanas nozīmība”. Viņš ar LU fonda atbalstu piedalījās arī starpdisciplinārā paneļdiskusijā par kritiskās domāšanas nozīmi mūsdienu pasaulē un tās veicināšanu Latvijā un Baltijā, kas 2018. gada vasarā Baltijas Studiju veicināšanas asociācijas (AABS) konferences ietvaros norisinājās Stenforda Universitātē, ASV. Otrs akadēmiskais lasījums mūs aizvedīs pavisam citā virzienā – 2018./2019. akad. gada Timermaņa stipendijas konkurētspējas pētījumiem sociālajās zinātnēs ieguvēja, ekonomikas zinātniskā doktora grāda pretendente Kristīne Petrovska prezentēs akadēmisko lasījumu "Banku savstarpējo netiešo saikņu noteikšana. Nu un?".

Ar muzikāliem priekšnesumiem viesus priecēs stipendiāti Līva Kukle un Svjatoslavs Kistkins.

Kopumā šogad tiks sveikti 94 stipendiju ieguvēji:

Sveikt stipendiātus klātienē aicināti kā fakultāšu un universitāšu pārstāvji, tā radi, draugi un visi pārējie, kuri vēlas sumināt talantīgākos studentus, kuri 2019./2020. akadēmisko gadu sākuši ar jaunu sparu.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Sagatavotās fotogrāfijas un video materiāli tiks izmantoti LU fonda publicitātes vajadzībām.

Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Uzmirdz 2019./2020. akad. gada stipendiāti
11.11.2019.

Uzmirdz 2019./2020. akad. gada stipendiāti